مهمترین دلایل خرابی پنل تلویزیون چیست؟
, , , ,

مهمترین دلایل خرابی پنل تلویزیون

Related image

بیشتر ما بعد از دیدن نقص در وسایل خودمان تمایل داریم آن را خودمان حل کنیم یا حداقل متوجه شویم که ایراد رخ داده مربوط به کدام بخش از دستگاه بوده است.

تلویزیون یکی از وسایل پرکاربرد زندگی است و به طور معمول مدت زیادی در روز روشن و درحال استفاده است. به همین دلیل خرابی و نقص آنها هم بیشتر اتفاق می‌افتد.

حال در این سلسله مقالات کوتاه، سعی می‌کنیم نقص و خرابی‌های احتمالی تلویزیون‌ها را مورد بررسی قرار دهیم و تا حد امکان، راهکاری برای تعمیر صحیح آنها در منزل ارائه کنیم که در این مقاله به پرسش و پاسخ‌های مربوط به مهمترین دلایل خرابی پنل تلویزیون و مشکلات متداول آن می‌پردازیم:

۱- خط عمودی روی صفحه دستگاه نمایش داده می‌شود؟

پاسخ:

الف: دلایل متفاوتی می‌تواند باعث بروز چنین مشکلی شود از قبیل ضربه خوردگی پنل و یا ایجاد مشکل در برد تیکان و یا فلت‌های ارتباط دهنده.

در بیشتر مواقع، اگر خط ایجاد شده به صورت سراسری از بالاترین نقطه تا پایین‌ترین نقطه کشیده شده باشد علت را می‌توان در برد تیکان و فلت‌های ارتباطی یافت و اگر مشکل از پنل اصلی نباشد و مشکل در قسمت‌های یاد شده باشد، هزینه‌های تعمیر به شدت کاهش میابد.

ب: اگر خط تمام صفحه را در بر نگرفته باشد (به عنوان مثال یک خط چند سانتی متری در مرکز تصویر و یا از بالاترین نقطه تا مرکز تصویر) باید گفت مشکل اصلی را می‌توان در پنل یافت که به دلیل نوع ساختار پنل‌ها LED و LCD قابل تعمیر نیست و باید کل پنل تعویض شود.

در نهایت باید گفت در رابطه با این مشکلات قطعا بهتر است دستگاه توسط کارشناس فنی بازدید شود و ایرادیابی دقیق صورت بگیرد.

۲- تلویزیون صدا دارد و تصویر ندارد؟

پاسخ:

اصولا زمانی که این مشکل به وجود می‌آید بک لایت دستگاه با اختلال رو به رو شده و درست عمل نمی‌کند به این معنی که نوری از پشت پنل ساطح نمی‌شود که تصویر را روشن کند در این موارد اگر به صفحه نزدیک شویم متوجه می‌شویم که تصویر بسیار تاریک وجود دارد، این مشکل می‌تواند به دلیل اختلال در عملکرد خود بک لایت و یا قسمت‌های مرتبط به وجود آمده باشد.

۳- قسمتی از تصویر تیره شده است؟

پاسخ:

اگر صفحه ضربه نخورده باشد این مشکل می‌تواند مربوط به بک لایت باشد، که با خاموش شدن قسمتی از LED BAR مشکل به این شکل مشاهده می‌شود که در صورت وجود قطعات مورد نیاز قابل تعمیر است ولی اگر بر اثر ضربه خوردگی باشد احتمال نیاز به تعویض تمام پنل وجود دارد که هزینه‌ی بالایی دارد در نهایت توصیه می‌شود توسط کارشناس فنی بازدید شود.

۴- یک رنگ غیر عادی به تمام صفحه اضافه شده است؟

پاسخ:

در صورت وجود و بروز چنین مشکلی نیاز به تعویض کامل پنل وجود دارد و تعمیر پذیر نیست. مشکل به وجود آمده را می‌توان در (Liquid) پنل یافت که از اجزای اصلی پنل به شمار می‌آید، هزینه تعمیر این مورد می‌تواند حتی بین ۸۰ الی ۹۰ درصد قیمت کل دستگاه باشد.

۵- یک نقطه سفید در تصویر وجود دارد؟

پاسخ:

در برخی از موارد متوجه می‌شویم یک یا چند نقطه سفید و نورانی در تصویر وجود دارد باید بدانیم که در اینجا دستگاه در اصطلاح دچار پیکسل سوختگی شده است به این معنی که تمام اجزای مرتبط با هم برای اینکه پیکسل به نقطه‌ای تبدیل شود که رنگی باشد و در ایجاد تصویر کمک کند درست عمل نمی‌کنند، در نتیجه پیکسل روشن می‌ماند و حالت نقطه سفید به خود می‌گیرد، باید دانست یه راهکار خاصی برای رفع این مشکل وجود ندارد مگر تعویض کامل پنل که بسیار هزینه‌بر است.

Related image

۵- صفحه تلویزیون آب خورده است؟

پاسخ:

در صورت نفوذ مایعات در پنل (آب،اسپری شیشه شور و …) دستگاه با مشکلات مختلفی در نمایش تصویر رو به رو می‌شود از این جمله این مشکلات می‌توان به (خط روی تصویر، تیره شدن قسمتی از تصویر و یا دو تکه شدن تصویر) اشاره کرد، دلیل به وجود آمدن چنین مشکلاتی ایجاد یک اتصال کوتاه و یا هر نوع اتصالی در برد TCONو یا فلت‌های ارتباط دهنده است.

تعمیر آبخوردگی پنل تلویزیون

۶- تصویر دوتایی شده است؟

پاسخ:

زمانی که تصویر دوتایی شده است و یا دچار اختلال و به هم ریختگی شده است، پنل اصلی با مشکل رو به رو شده است ولی احتمال وجود مشکل در بورد TCON نیز وجود دارد، در این مورد حتما جهت تعیین دقیق مشکل نیاز به بازدید توسط تکنسین وجود دارد.

۷- صفحه ضربه خورده است؟

پاسخ:

در صورت وارد شدن ضربه به صفحه و یا برخورد شی نوک تیز با صفحه مشکلاتی در تصویر به وجود می‌آید که تمام آن‌ها برای رفع شدن نیاز به تعویض کامل پنل دارد.

از مشکلات به وجود آمده می‌توان به ایجاد خط روی تصویر – تیره شدن تصویر اشاره کرد.

۸- صفحه (پنل) شکسته است؟

هیچ راهکاری برای تعمیر وجود ندارد، و نیاز به تعویض کامل پنل وجود دارد که هزینه‌ای تا ۸۰ الی ۹۰ درصد قیمت کل دستگاه را دربر میگیرد.

“تیم فنی سیما تعمیر متخصصین و تعمیر کار های حرفه ای شهر تبریز را دارا بوده و آمادگی ارائه خدمات تعمیرات انواع تلویزیون را در شهر تبریز دارد.”

جهت تعمیر تلویزیون هوشمند خود انواع برند های سامسونگ، ال جی، سونی، پاناسونیک ، تی سی ال و غیره با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
تعمیرگاه مرکزی آماده ارائه خدمات به شما می باشد
شماره تماس : 09140115002
همچنین میتوانید از طریق واتساپ و تلگرام با ما در ارتباط باشید.

مزایا و معایب تلویزیون‌های خمیده‌
,

مزایا و معایب تلویزیون‌های خمیده‌ی OLED

مزایا و معایب تلویزیون‌های خمیده‌ی OLED زیر ذره‌بین زومیت

داستان تلویزیون‌ها و نمایشگر‌های خمیده از سال 2013 شروع شد. زمانی که ال‌جی و سامسونگ اولین پنل‌های OLED خود را در معرض دید عموم قرار دادند. در سال 2014 هم نمایشگاه CES میزبان تکنولوژی جدید تلویزیون‌های خمیده‌ی ال‌جی و سامسونگ در مقیاس وسیع‌تر بود و سامسونگ تلویزیون‌های LCD با پنل خمیده را رونمایی کرد. اما سوال اصلی بسیاری از دوست‌داران دنیای تلویزیون و نمایشگر این است که آیا مشکلی در مورد پنل‌های مسطح وجود داشته که حالا پنل‌های خمیده معرفی شده‌اند؟ آینده‌ی این تکنولوژی چطور رقم خواهد خورد و آیا متداول می‌شوند؟ در ادامه‌ با سیما تعمیر همراه باشید تا فلسفه‌ی ظهور پنل‌های خمیده و کاربردها و آینده‌ی آن را بررسی می‌کنیم…

در وهله‌ی اول کمی به عقب برمی‌گردیم، زمانی که تلویزیون‌های CRT با حجم زیاد و وزن بالای خود کاملاً متداول بودند. تیوب کاتدی این پنل‌ها در ابتدا سطحی خمیده داشت. بنابراین تلویزیون با پنل غیرمسطح موضوع تازه‌ای نیست. آنچه جدید است، پنل مقعر است چرا که تلویزیون‌های CRT سطحی محدب داشتند و اشکالات زیادی متوجه‌شان بود.

طرز کار OLED و ایجاد رنگ‌ها و نور

اما ساختار OLED یا دیود نوری ارگانیک چگونه است و چه طور رنگ‌ها و نور تولید می‌شود؟ هر یک از پیکسل‌های OLED به تنهایی قادر به روشن و خاموش شدن هستند. در مورد LCDهای امروزی، نور پس‌زمینه توسط دیودهای نوری یا همان LED تأمین می‌شود و این تفاوت اصلی OLED با LCDهای امروزی

است.

oled-subpixel

یک لایه‌ی ارگانیک مبتنی بر کربن بین دو لایه‌ی فلزی که نقش آند و کاتد را دارند قرار می‌گیرد. با عبور الکترون‌ها از لایه‌ی ارگانیک، تحریک و تشعشع نور صورت  می‌گیرد. بسته به اینکه لایه‌ی میانی شامل چه ترکیباتی باشد، رنگ نور ممکن است قرمز، سبز یا آبی باشد.

لازم به ذکر است که برای تولید رنگ سیاه، پیکسل خاموش می‌شود و لذا عمق رنگ مشکی و نسبت کنتراست بسیار عالی خواهد بود.

قبل از اینکه پنل‌های خمیده، تکنولوژی CRT را کنار بزند هم برای حل برخی مشکلات از صفحات خمیده به شکل مقعر استفاده شده بود؛ اما نه در منازل بلکه در سینماها.

سینما و استفاده از سطح خمیده برای نمایش فیلم

در سینما به دو علت از صفحات مقعر برای نمایش فیلم استفاده می‌شود:

اول اینکه در سینما منبع تصویر که لنز و پروژکتور است، حالت نقطه‌ای دارند. نور روی پرده‌ی نمایش تابیده شده و تصویر شکل می‌گیرد. اگر صفحه‌ای که به عنوان پرده به کار می‌رود، تخت باشد، فاصله‌ی منبع با نقاط مختلف متفاوت خواهد بود و لذا هر چه به سمت لبه‌ها و گوشه‌‌های تصویر نزدیک‌تر می‌شویم، اعوجاج تصویر بیشتر می‌شود. به این پدیده اصطلاحاً افکت جاسنجاقی گفته می‌شود.

دلیل دوم این است که در سینما فاصله‌ی صندلی تماشاگران با پرده به قدری کم است که برای افزایش زاویه دید باید از سطحی مقعر به عنوان پرده استفاده کرد. در این صورت بیننده برای دیدن اتفاقاتی در در نقاط مختلف نمایش داده شده، کمتر سر خود را حرکت می‌دهد.

سینما تئاتر ایمپریال در کپنهاگن

اگر تابه‌حال یکی از فیلم‌های IMAX Dome را تماشا کرده باشید، مزیت صفحه نمایش مقعر برایتان روشن است، مخصوصاً اگر زیر پروژکتور نشسته باشید که بهترین نقطه برای تماشای واقعی‌تر تصویر است.

توضیح اینکه فیلم‌های IMAX Dome با لنزهای چشم‌ماهی یا Fish Eye به گونه‌ای فیلم‌برداری می‌شوند که زاویه‌ی دید دوربین بسیار بالا باشد. در هنگام پخش فیلم هم پرژکتور دارای لنزی مشابه است و تصویر را روی سطح گسترده‌ای شبیه یک نیم‌کره می‌تاباند. لذا بیننده از تماشای تصویری که تقریباً پیرامون وی را کاملاً احاطه کرده، بسیار لذت می‌برد. تصویر زیر نمای بیرونی یکی از سالن‌های نمایش فیلم IMAX Dome را نشان می‌دهد:

imax-dome-cinema

بهترین موقعیت برای تماشای فیلم

بهترین نقطه‌ی برای تماشای فیلم‌هایی که روی سطح مقعر نمایش داده می‌شوند، مرکز کمانی است که سطح خمیده‌ی نمایشگر را تشکیل می‌دهد.

نقطه‌ای که خطوط عبورکننده از آن بر سطح نمایشگر عمود باشند، بهترین نقطه‌ی تماشای فیلم است

در مورد فیلم‌های IMAX Dome هم مرکز کره به عنوان بهترین نقطه‌ی تماشای فیلم و در عین حال مکان پرژکتور انتخاب می‌شود.

 مزایای نمایشگرهای خمیده

از روزهای اولی که نمایشگرهای خمیده معرفی شده‌اند تا به حال، کمتر در مورد روابط ریاضی و چرایی بهتر بودن این نوع نمایشگرها صحبت شده است. هنوز هم توضیحات مبهمی در مورد مزیت و برتری نمایشگرهای خمیده نسبت به نمایشگرهای تخت وجود دارد. هم ال‌جی و هم سامسونگ به عنوان دو پیشتاز در این عرصه اینگونه توضیح می‌دهند که کیفیت نمایش سه‌بعدی را بهتر کرده و بیننده را بیش از پیش در تصویر غرق می‌کند. افزایش زاویه‌ی دید، کاهش اعوجاج تصویر، بازتاب کمتر و افزایش نسبت کنتراست هم از دیگر نکاتی است که گاهی در توضیح نمایشگرهای خمیده ذکر می‌شود.

اما هنوز هم مزیت این نمایشگرها برای عموم روشن نیست.

ال‌جی در مورد مفهومی به نام Horopterدر بینایی دو چشمی توضیحاتی داده است. این منحنی شامل نقاطی در فضا است که توسط دو چشم به یک شکل دیده می‌شوند.

horopter-line

به بیان ساده‌تر هُورُپتِر کمانی است که بیننده در مرکز آن قرار دارد.

اگر سطح تلویزیون بر منحنی هوروپتر منطبق باشد، چشم هنگام تماشای تلویزیون و در واقع نقاط مختلف تصویر، نیازی به فوکوس مجدد ندارد

منحنی هورپتر به دو شکل تعریف می‌شود: تئوری و عملی. در مدل عملی که ال‌جی استفاده کرده منحنی با شعاع بیشتر به دست می‌آید و در تصویر زیر نشان داده شده است.

horopter

ال‌جی و سامسونگ هر دو به این مسأله اشاره کرده‌اند که اندازه‌ی تلویزیون منحنی شکل عملاً بیشتر از اندازه‌ی واقعی آن به نظر می‌رسد. ال‌جی این نکته را در تصویر فوق توضیح می‌دهد البته به فاصله‌ی کم بیننده تا تلویزیون هم توجه داشته باشید چرا که در صورت افزایش فاصله، تفاوت کمتر می‌شود.

آیا واقعاً نمایشگر خمیده بهتر است؟

تمام مزایای ذکر شده ممکن است جنبه‌ی تبلیغاتی داشته باشند لذا باید موضوع را دقیق‌تر بررسی کرد. بنابراین نقاط قوت نمایشگرهای خمیده را یک به یک زیر ذره‌بین می‌گذاریم. قبل از هر چیز یادآور می‌شویم که تلویزیون‌های خمیده‌ی فعلی تنها در جهت افقی خمیده هستند و موضوع هورپتر در مورد جهت عمودی عملیاتی نشده است.

غرق شدن در تصویری فراگیر

اولین مسأله این است که تصویر در تلویزیون منحنی شکل چه قدر نسبت به تلویزیونی با صفحه‌ی تخت واقعی‌تر است؟ قطعاً پنل منحنی شکل تجربه‌ی کاربری بهتری دارد، درست مثل فیلم‌های IMAX. به عبارت دیگر تجربه‌ی تماشای فیلم در نمایشگر برزگ سینماها بسیار جذاب‌تر از تلویزیون‌های خمیده است.

نکته اینجاست که اندازه‌ی نمایشگر و فاصله‌ی بیننده میزان غرق شدن بیننده را تعیین می‌کند

هر چه نمایشگر بزرگ‌تر باشد و شخص در فاصله‌ی کمتری نشسته باشد، بخش بیشتری از زاویه دید چشمان وی با تصویر تلویزیون پر می‌شود. با استفاده از یک تلویزیون 55 اینچی نمی‌توان لذت زیادی از تماشای تصویر فراگیر برد مخصوصاً اگر فاصله‌ی شما با تلویزیون به درستی انتخاب نشده باشد.

nec-curved-wide-display

THX راهنمای کلی برای انتخاب فاصله‌ی بهینه ارایه کرده که اگر طبق آن عمل کنید، تلویزیون 40 درصد زاویه‌ی دید چشمان شما را پوشش می‌دهد و برای تجربه‌ی تصویر فراگیر مناسب است.

برای دستیابی به پوشش 40 درصدی زاویه دید، اگر تلویزیون شما 55 اینچی باشد باید در فاصله‌ی 1.7 متری آن بنشینید

در ارزیابی فاصله‌ی بهینه برای استفاده از تلویزیون‌های فول‌اچ‌دی 55 اینچی هم تقریباً نتیجه محاسبات مشابه است. البته در فاصله‌ی 1.7 متری بد نیست رزولوشن تلویزیون به اولترا اچ‌دی ارتقا یابد که خود یک مسأله‌ی قابل بحث دیگر است.

اما ببینیم سازندگان چه کرده‌اند. ال‌جی در مورد تلویزیون OLED خمیده‌ی 55 اینچی خود، بهترین نقطه‌ی تماشا یا به عبارتی مرکز منحنی را در فاصله‌ی 5 متری تلویزیون انتخاب کرده است. بنابراین سریعاً متوجه تفاوت محصول ال‌جی با توصیه‌های THX می‌شویم. در واقع شعاع انحنای تلویزیون خمیده‌ی ال‌جی بسیار بیشتر از حد بهینه است.

برای تجربه‌ی تصویر فراگیر، تلویزیون باید بخش زیادی از زاویه دید چشمان بیننده را پوشش دهد، چیزی که در محصول فعلی ال‌جی نمی‌بینیم. اگر ال‌جی تلویزیونی با قطر 101 اینچ و البته همین شعاع انحنا معرفی کرده بود، انتخاب بهینه‌ای پیش روی مشتریان قرار می‌داد.

افزایش زاویه دید و نسبت کنتراست

سوال اصلی این است که آیا با توجه به کم و کیف تلویزیون‌های موجود نیازی به افزایش و بهینه کردن زاویه دید و نسبت کنتراست داریم یا نه. اگر این سوال کلی باشد، پاسخ مبهم است اما در مورد تلویزیون‌های OLED پاسخ منفی است.

پنل‌های OLED از نظر زاویه دید و نسبت کنتراست مشکلی ندارند و نیازی به افزایش آن نیست

در واقع این دو کمیت از نقاط قوت نمایشگرهای OLED است. اما در مورد تلویزیون‌های LCD هنوز هم می‌توان به بهینه‌سازی‌ها امیدوار بود. سامسونگ از نظر زاویه دید در حد عالی نیست و ال‌جی هم از نظر نسبت کنتراست به بهترین حالت نرسیده است.

با منحنی شکل شدن نمایشگرها می‌توان اعوجاج تصویر در لبه‌ها و گوشه‌ها را کاهش داد. مخصوصاً اگر در فاصله‌ی نزدیک نشسته باشید. در مورد مانیتورها این موضوع روشن‌تر است چرا که فاصله‌ی کاربر کمتر است. اگر مانیتور بزرگ LCD با پنلی از نوع TN داشته باشید، این مشکل را تجربه کرده‌اید. پنل‌های TN یا Twisted Nematic از متداول‌ترین نوع LCDها هستند. در گوشه‌های مانیتور با توجه به اینکه زاویه‌ی چشم با مانیتور 90 درجه نیست، نسبت کنتراست بسیار متفاوت خواهد بود. در مورد کیفیت رنگ‌ها هم همین مشکل وجود دارد.

فاصله‌ی متداول برای استفاده از مانیتورهای 27 اینچی در حدود 60 سانتی‌متر است. اگر مانیتور خمیده باشد، اندازه‌ی موثر آن بیشتر به نظر می‌رسد و خوشبختانه بیشتر اوقات تنها یک نفر از مانیتور استفاده می‌کند و لذا می‌تواند در مرکز انحنا بنشیند.

curved-monitor

در مورد تلویزیون موضوع کمی متفاوت است. اولین تفاوت این است که معمولاً چندین نفر به صورت هم‌زمان روبروی تلویزیون می‌نشینند. در این صورت همه‌ی افراد در نقطه‌ی بهینه برای تماشا قرار نمی‌گیرند. تنها یک نفر می‌تواند در بهترین موقعیت نشسته و از تلویزیون استفاده کند.

البته در مورد تلویزیون‌هایی که صفحه‌ی تخت دارند هم نقطه‌ی بهینه برای تماشای تصویر، درست روبروی تلویزیون است، جایی که زاویه‌ی شخص با کناره‌های راست و چپ تصویر یکسان است. بنابراین این مفهوم به تلویزیون‌های خمیده محدود نمی‌شود.

اما آیا تلویزیون خمیده از نظر نقطه‌ی بهینه برای تماشا، بهتر از تلویزیون تخت است؟ بهتر است همه‌چیز را به صورت تصویری بررسی کنیم.

curved-tv-seatingsposition

تلویزیون 55 اینچی عرضی در حدود 120 سانتی‌متر دارد. اگر از نقطه‌ی بهینه شروع به حرکت کنید و از روبروی تلویزیون به موقعیت‌های دیگر جابجا شوید، همان‌طور که در تصویر فوق نشان داده شده، زاویه‌ی شما با یک انتهای صفحه‌ی تلویزیون به کمتر از 90 درجه تبدیل می‌شود و با انتهای دیگر زاویه‌ای بیش از 90 درجه خواهید داشت. اگر حرکت خود را ادامه دهید به موقعیتی می‌رسید که زاویه‌ی شما با انتهای نزدیک‌تر تلوزیون 180 درجه می‌شود و به عبارت دیگر در موازات آن قرار می‌گیرد. در این حالت نمی‌توان انتهای نزدیک‌تر را مشاهده کرد و اصولاً کسی از این زاویه به تماشای تلویزیون خود نمی‌پردازد.

در مورد تلویزیون‌های تخت هم همین موضوع مصداق دارد با این تفاوت که تغییر زاویه شدت کمتری دارد. با توجه به اینکه بیشتر تلویزیون‌های معمولی از نوع LCD با نور پس‌زمینه‌ی LED هستند، اگر کاربر از نقطه‌ی بهینه که روبروی تلویزیون است فاصله بگیرد و زاویه‌ی وی با سطح تلویزیون به کمتر از 90 درجه کاهش یابد، آثار سوء آن روی کنتراست و کیفیت رنگ‌ها نمایان می‌شود.

در مجموع می‌توان یک قاعده‌ی سرانگشتی برای انتخاب بین نمایشگر تخت و خمیده بیان کرد.

اگر قرار است بیننده در ناحیه‌ی سبزرنگ بنشیند، تلویزیون خمیده بهتر است و در غیر این صورت تلویزیون با پنل تخت انتخاب بهتری است

البته قانون سرانگشتی چندان محکم نیست و ممکن است مزایای پنل‌های OLED در فراهم کردن کیفیت رنگ بهتر و کنتراست بالاتر، ناحیه‌ی سبزرنگ تصویر زیر را کمی گسترش دهد ولیکن قانون کلی این است که نشستن در ناحیه‌ی خارج از محدوده‌ی سبزرنگ روی زاویه‌ی دید، عمق رنگ مشکی و سطوح و کیفیت رنگ‌ها اثر منفی دارد.

curved-tv-better-than-flat

مشخص است که اگر مبلمان شما به تلویزیون نزدیک‌تر باشد، افراد بیشتری در منطقه‌ی سبزرنگ جا می‌گیرند. افزایش شعاع انحنای تلویزیون هم ناحیه‌ی سبزرنگ را گسترش می‌دهد.

باز هم به محصولات موجود بازمی‌گردیم. تلویزیون 55 اینچی ال‌جی با شعاع انحنای 5 متر را در نظر بگیرید. مطابق شکل زیر فاصله‌ی معمول برای تماشای تلویزیون 3 الی 4 متر است و در این فاصله به زحمت می‌توان 2 نفر را روی صندلی‌ها جا داد.

curved-tv-flat-with-person

در نهایت پاسخ این سوال که آیا تلویزیون خمیده زاویه‌ی دید را بیشتر می‌کند یا نه باید گفت بله به شرطی که در موقعیت مناسب بنشینید.

اگر بخواهیم تلویزیون‌های خمیده را با پنل‌های LCD و خصوصاً محصولات سامسونگ مقایسه کنیم که از نظر زاویه دید کمی مشکل دارند، به این نتیجه می‌رسیم که OLED خمیده تا حدی بهتر است و ترجیح داده می‌شود.

اعوجاج کمتر و فوکوس یکنواخت‌تر

اول به مسأله‌ی فوکوس می‌پردازیم، بحثی که سازندگان تلویزیون نگران آن هستند. امروزه وسایل فیلم‌برداری و عکاسی بر اساس حسگرهای تخت کار می‌کنند و هنگام نمایش هم باید از از سطحی صاف استفاده شود.

توضیح بیشتر اینکه قبلاً در مورد فیلم‌های IMAX Dome صحبت کردیم. در این فیلم‌ها هنگام فیلم‌برداری و بعداً هنگام نمایش فیلم از سیستم آپتیکی شبیه به لنز‌های چشم‌ماهی استفاده می‌شود.در مورد تلویزیون‌های خمیده هم می‌بایست ابزاری که فیلم را تهیه می‌کند، سیستم نوری خاصی داشته باشد که بعداً هنگام نمایش تصویر در تلویزیون، فواصل مطابق واقعیت باشند. اگر این موضوع را جدی نگیریم، بخش‌هایی از تصویر در اثر انحنای تلوزیون نزدیک‌تر به نظر می‌رسند.

imax-dome

در بررسی تلویزیون‌های خمیده‌ی ال‌جی همین مسأله‌ی ساده به عنوان یک مشکل تشخیص داده شده است. لذا در مجموع می‌توان گفت که اگر این مشکل حل نشود، تلویزیون خمیده اعوجاج نوری بیشتری دارد.

موضوع دوم فوکوس است.

تلویزیون‌های خمیده تصویر را در فاصله‌ی یکنواخت‌تری به نمایش درمی‌آورند و چشم از تغییر فوکوس کمتر خسته می‌شود، اما تفاوت بسیار کم است

اما چه قدر؟ تلویزیون 55 اینچی ال‌جی با یک تلویزیون تخت در لبه‌ها حدود 6 سانتی‌متر متفاوت است. در نقاط مرکزی تفاوت به 0 سانتی‌متر می‌رسد. 6 سانتی‌متر تفاوت فاصله برای بیننده‌ای که در فاصله‌ی 3 الی 4 متری تلویزیون نشسته بسیار کم است.

در واقع اگر چشم شما از تغییر فوکوس 6 سانتی‌متری برای تماشا لبه‌ها و مرکز تلویزیون خسته می‌شود باید رکوردی در کتاب گینس ثبت کنید چرا که فاصله تنها 2 درصد تغییر کرده است. اصولاً چشم انسان در طول روز مداوماً در حال تغییر فوکوس است و مشکلی با آن ندارد.

بازتاب کمتر

اگر سطح تلویزیون به صورت مقعر ساخته شود، مقدار بازتاب نور هم کاهش می‌یابد چرا که زاویه‌ی کمتر از 180 درجه‌ی دو انتهای منحنی، پرتوهای کمتری را به دام انداخته و بازتاب کمتر می‌شود.

نکته‌ی دیگر محل نقطه‌ی کانونی است. منظور از نقطه‌ی کانونی محلی است که پرتوهای تابیده شده طبق شکل زیر از آن عبور می‌کنند. F یا کانون منحنی فاصله‌ای برابر با نصف شعاع از تلویزیون دارد. مثلاً در مورد تلویزیون خمیده‌ی ال‌جی که شعاع انحنای آن 5 متر است، کانون در فاصله‌ی 2.5 متری قرار می‌گیرد.

curved-tv-focal-distance

پرتوهایی که به موازات دو پرتوی شکل فوق نباشند، پس از بازتاب از نقطه‌ی کانونی عبور نمی‌کنند و فاصله‌ی نسبتاً کمی با آن دارند ولیکن در بررسی آینه‌های مقعر و نیز تلویزیون‌های خمیده‌ی امروزی، نقطه‌ی کانونی موقعیتی است که پرتوهای بازتابیده شده از اطراف آن عبور می‌کنند و لذا نقطه‌ی مناسبی برای تماشای تلویزیون نیست.

با دور شدن از کانون، شدت نور بازتاب شده کاهش می‌یابد

خاصیت بزرگنمایی سطح خمیده‌ی تلویزیون باعث می‌شود که بازتاب اجسام نورانی بزرگ‌تر باشد و مزاحمت کمتری برای بیننده ایجاد کند چرا که در بازتاب اشیاء، اندازه‌ی بزرگ‌تر به معنی درخشش کمتر است.

در صنعت وسایل همراه هم یکی از مزایای صفحه‌نمایش‌های مقعر در محیط‌های روشن است که بازتاب نور را کاهش می‌دهد.

صفحه‌نمایش خمیده بزرگ‌تر به نظر می‌رسد

همان‌طور که قبلاً از زبان ال‌جی نقل کردیم، صفحه نمایش خمیده در عمل کمی بزرگ‌تر از اندازه‌ی واقعی خود به نظر می‌رسد چرا که انحنای آن بخش بیشتری از زاویه دید انسان را پوشش می‌دهد.

هر چه فاصله‌ از نمایشگر کمتر باشد، اندازه‌ی آن هم بیشتر به نظر می‌رسد. این موضوع در تصویر زیر مشخص است:

curved-tv-perceived-larger

به تلویزیون خمیده‌ی ال‌جی رجوع می‌کنیم تا اختلاف را محاسبه کنیم. تلویزیون ال‌جی با قطر 55 اینچ معادل 140 سانتی‌متر، عرضی معادل 121.7 سانتی‌متر دارد. یک تلویزیون 55 اینچی تخت عرض 122 سانتی‌متر دارد که کمی بیشتر است. اما انحنای تلویزیون باعث می‌شود که بخش بزرگ‌تری از زاویه دید بیننده با تصویر پوشیده شود.

به عنوان مثال اگر تماشاگر در فاصله‌ی 5 متری که نقطه‌ی بهینه است، نشسته باشد، با محاسبه‌ی ساده توسط روابط ریاضی زیر مشخص می‌شود که تلویزیون 55 اینچی ال‌جی ، 14 درجه از دید شخص را پوشش می‌دهد در حالیکه یک تلویزیون تخت 55 اینچی، کمانی با زاویه‌ی 3 درصد کمتر را می‌پوشاند. تفاوت زیاد نیست. اگر فاصله‌ی شخص کمتر شود، اختلاف هم بیشتر می‌شود. به عنوان مثال در فاصله‌ی 3 متری، زاویه‌ی پوشیده شده به 24 درجه می‌رسد که 9 درصد بیشتر از نمونه‌های تخت است.

curved-tv-formulas

اگر بخواهیم موضوع را به این صورت بررسی کنیم که نمایشگر چه زاویه‌ای از دید شخص را پوشش می‌دهد هم نموداری به شکل زیر به دست می‌آید:

curved-tv-perceived-size-vs-angle

اگر شخص در فاصله‌ی زیادی نشسته باشد و زاویه بسیار کوچک باشد، تفاوت اندازه‌ی واقعی و عملی کم است اما اگر به نمایشگر نزدیک شود و زاویه به 40 درجه برسد، تفاوت به بیش از 20 درصد می‌رسد.

مزایای تلویزیون‌های خمیده

  • کاهش بازتاب
  • تلویزیون بزرگ‌تر از اندازه‌ی واقعی خود به نظر می‌رسد
  • اگر مانیتور باشد با استفاده از نقطه‌ی بهینه برای تماشا، معضل زاویه دید و نسبت کنتراست مرتفع می‌شود

معایب

  • زاویه دید و همچنین کنتراست بدتر برای کسانی که در موقعیت درست ننشسته باشند
  • اتصال به دیوار جالب از آب در‌نمی‌آید
  • تلویزیون ضخیم‌تر می‌شود
  • قیمت نمایشگر بیشتر است
  • نمی‌توان حالت خمیده را نافعال کرد

سخن آخر

در سال 2014 سازندگان تلویزیون تلاش کرده‌اند تلویزیون‌های خمیده‌ی بیشتر و بهتری معرفی کنند و از طرف دیگر این تصور را در ذهن عموم ایجاد کنند که یکسان نبودن فاصله‌ی چشم تا نقاط مختلف سطح تلویزیون یک مشکل و ایراد است که تلویزیون خمیده آن را حل می‌کند. با توجه به نکاتی که بررسی شد، به نظر می‌رسد که انتخاب تلویزیون خمیده با توجه به هزینه‌ی بالای آن برای بیشتر کاربردها مناسب نیست ولیکن ماشین بازاریابی کار خودش را می‌کند.

این موضوع در مورد تلویزیون‌های LED هم اتفاق افتاد و در حال حاضر بیشتر افراد تصور می‌کنند که تکنولوژی تلویزیون‌های LED به کلی با تلویزیون‌های LCD متفاوت است و با محصولاتی کاملاً جدید روبرو هستند.

در بازاریابی تلویزیون از عباراتی مثل 3D، اسمارت‌تی‌وی، کنتراست داینامیک، پنلی با فرکانس بالا بر حسب هرتز، وضوح بهینه شده و غیره استفاده می‌شد و حالا عبارتی جدید معرفی شده که به کلی با بقیه‌ی موارد متفاوت است: تلویزیون‌های خمیده. این محصولات را نمی‌توان خاموش کرد. در تلویزیون‌های فیلپس می‌توان نور پشت تلویزیون را که برای رنگارنگ کردن دیوار استفاده می‌شود و به Ambilight معروف است را با فشار یک دکمه خاموش کرد ولیکن در مورد تلویزیون‌های خمیده به جز نمونه‌های اولیه که ممکن است به صورت انعطاف‌پذیر ساخته شوند فعلاً چنین قابلیتی وجود ندارد. تلویزیون خمیده در حال حاضر همیشه خمیده خواهد ماند و اگر معایب آن مزاحم شخص باشد نمی‌توان مثل تکنولوژی سه‌بعدی آن را نافعال کرد.

متأسفانه برخی سازندگان تلویزیون مدل‌های رده اول خود را به صورت خمیده ارایه می‌کنند که قدمی به سمت عقب است چرا که این تلویزیون‌ها تنها برای افرادی که خوش‌شانس بوده و در موقعیت‌های خاص نشسته باشند، کیفیت بهتری نسبت به مدل‌های تخت ارایه می‌کند. زاویه دید و کنتراست با معرفی تکنولوژی‌های جدید به جای LCD تا حدی پیشرفت کرده بود ولی با تلویزیون‌های خمیده، مشکل مجدداً تکرار می‌شود.

در نهایت امیدواریم که مشتریان قبل از توجه به عناوین بازاریابی به خوبی از مشکلات تلویزیون‌های خمیده آگاه باشند و سپس تصمیم بگیرند. تکنولوژی سه بعدی هم در آغاز طرفداران زیادی داشت ولیکن حالا عیوب آن مشخص شده است.

جهت تعمیر تلویزیون هوشمند خود انواع برند های سامسونگ، ال جی، سونی، پاناسونیک ، تی سی ال و غیره با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
تعمیرگاه مرکزی آماده ارائه خدمات به شما می باشد
شماره تماس : 09140115002
همچنین میتوانید از طریق واتساپ و تلگرام با ما در ارتباط باشید.

راهنمای اتصال تلویزیون‌های LG به اینترنت
,

راهنمای اتصال تلویزیون‌های LG به اینترنت

تلویزیون­‌های هوش‌مند قادرند سرویس‌های مختلف اینترنتی را از طریق تلویزیون به کاربر ارایه دهند. یعنی تلویزیون هوش‌مند معادل یک تلویزیون معمولی با یک کامپیوتر داخلی است که سرویس‌های متنوعی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. کاربر می‌تواند در تلویزیون هوش‌مند خود ویدیو و تصاویر آنلاین را مشاهده کند، صفحات وب را مرور کند، بازی اجرا کند و …

تلویزیون­‌های هوش‌مند دارای پورت شبکه Ethernet هستند و از طریق کابل شبکه می‌توانند به اینترنت متصل شوند. علاوه بر این برخی از تلویزیون‌های هوش‌مند قادرند به شبکه‌های بی‌سیم نیز متصل شوند.

توجه داشتید باشید که برخی از تلویزیون‌های هوش‌مند امکان اتصال به شبکه بی‌سیم را به صورت داخلی ندارند ولی می‌توان با خرید یک کارت شبکه دانگل وایرلس، به شبکه بی‌سیم متصل شد.

در ادامه نحوه اتصال یک نوع از تلویزیون­‌های هوش‌مند به شما آموزش داده خواهد شد، با سیما تعمیر همراه باشید…

تلویزیون‌های هوش‌مند LG

اتصال از طریق کابل Ethernet

۱- از طریق کابل شبکه، تلویزیون را به صورت زیر به مودم متصل کنید.

۲- دکمه Home را روی کنترل تلویزیون انتخاب کنید.

۳- پس از باز شدن Menu، گزینه Setting و دکمه Enter را انتخاب کنید.

۴- از فهرست نمایش داده شده، Network و سپس Network connection را انتخاب کنید.

۵- در صفحه باز شده گزینه Start Connection را کلیک کنید.

۶- پس از انتخاب این گزینه، دستگاه به صورت خودکار، برقراری ارتباط  با شبکه موجود (ابتدا شبکه کابلی) را شروع می‌کند.

به این ترتیب ارتباط دستگاه با اینترنت برقرار خواهد شد.

۷- برای بررسی ارتباط دقیق با اینترنت می‌توانید وارد قسمت Network شوید و سپس Network Status را انتخاب کنید.

در صفحه نمایش داده شده، باید همه ارتباط‌ها تیک خورده باشند. تیک نخوردن هر بخش به این معناست که برای ارتباط با آن قسمت، سیستم دچار مشکل شده است.

وقتی علامت (تیک) فقط بر روی شکل TV نمایان شود:

  1. وضعیت ارتباط تلویزیون و مودم کابلی را بررسی کنید .دقت کنید کابل شبکه حتما باید به مودم و تلویزیون وصل باشد.
  2.  تلویزیون و مودم کابلی را خاموش و روشن کنید.
  3.  در صورت برطرف نشدن مشکل مراحل اتصال به شبکه را بار دیگر بررسی کنید.

وقتی این علامت (تیک)بر روی شکل TV و Gateway نمایان شود:

  1. مودم و تلویزیون را خاموش و روشن کنید.
  2. مطمئن شوید اینترنت مودم برقرار است.
  3. در صورت برطرف نشدن مشکل با ISP خود تماس بگیرید.

اتصال از طریق Wireless

۱- کلید Home روی کنترل تلویزیون را انتخاب کنید.

۲- پس از باز شدن Menu، گزینه Setting و کلید Enter را انتخاب کنید.

۳- از فهرست نمایش داده شده، Network و سپس Network connection را انتخاب کنید.

۴- روی گزینه Start Connection کلیک کنید.

۵- گزینه Cancel را انتخاب کنید.

پس از Cancel کردن این مرحله، فهرست همه شبکه‌های وایرلس‌ اطراف نمایش داده خواهد شد.

۶- نام شبکه وایرلس خود را انتخاب و پسورد آن را وارد کنید.

۷- اگر پسورد را به درستی وارد کنید، ارتباط شما برقرار خواهد شد.

۸- سپس ارتباط دستگاه و مودم را بررسی کنید.

برای بررسی ارتباط می‌توانید وارد قسمت Network شوید و سپس Network Status را انتخاب کنید.

در صفحه نمایش داده شده، باید همه ارتباط‌ها تیک خورده باشد.

وقتی این علامت (تیک) فقط بر روی شکل TV نمایان شود:

  1. وضعیت ارتباط تلویزیون و مودم وایرلس را بررسی کنید .مطمئن شوید ارتباط وایرلس بین مودم و تلویزیون به درستی برقرار باشد.
  2. تلویزیون و مودم را خاموش و روشن کنید.
  3. در صورت برطرف نشدن مشکل مراحل اتصال به شبکه باید دوباره بررسی شود.

وقتی این علامت (تیک)بر روی شکل TV و Gateway نمایان شود:

 

  1. مودم و تلویزیون را خاموش و روشن کنید.
  2. مطمئن شوید اینترنت مودم برقرار است.
  3. در صورت برطرف نشدن مشکل با ISP خود تماس بگیرید.


جهت تعمیر تلویزیون هوشمند خود انواع برند های سامسونگ، ال جی، سونی، پاناسونیک ، تی سی ال و غیره با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
تعمیرگاه مرکزی آماده ارائه خدمات به شما می باشد
شماره تماس : 09140115002
همچنین میتوانید از طریق واتساپ و تلگرام با ما در ارتباط باشید.

10 نکته قبل از خرید تلویزیون های هوشمند که باید به آن توجه کنیم

1. تلویزیون هوشمند

امروز بسیاری از تلویزیون‌های موجود در بازار هوشمند هستند، تقریبا تمام تولیدکنندگان مطرح نیز تلویزیون‌های هوشمند تولید
کرده‌اند. با این نوع از تلویزیون‌ها قادر خواهید بود تا به اینترنت متصل شده، ویدیو تماشا کنید یا بر روی آنها نرم‌افزار و بازی نصب نمایید. در واقع تلویزیون‌های هوشمند همان تلویزیون‌های معمولی هستند که به روی آنها یک سیستم‌عامل برای اجرای برخی نرم‌افزارها نصب شده است. برخی از تلویزیون‌های هوشمند از طریق کابل به شبکه متصل می‌شوند و برخی دیگر از طریق شبکه‌ بی سیم وای‌فای، پس اگر قصد خرید این نوع از تلویزیون‌ها را دارید براساس نیاز خود به نوع اتصال به شبکه آنها نیز دقت کنید. همچنین باید بدانید که هر کدام از تولیدکنندگان تلویزیون‌های هوشمند از سیستم‌عامل خاص خود بهره می‌برند که قادر به اجرای نرم‌افزارهای دیگری نیستند، تعداد عناوین نرم‌افزارهای آنها نیز بسیار محدود است. از طرفی دسترسی به بسیاری از این نرم‌افزارهای برای کاربران ایرانی مسدود است که از مهمترین آنها می‌توان به یوتیوب و نت فیلیکس اشاره کرد. اما خوشبختانه برخی از تولیدکنندگان مطرح تلویزیون همچون ال‌جی قرار است در محصولات جدید خود گوگل تی وی را جای دهند که به این ترتیب کاربر به طیف وسیعی از نرم‌افزارها دسترسی خواهد داشت. البته این نکته را نیز باید بدانید که امروزه گجت‌های کوچک و ارزانی در قالب دانگل تولید و عرضه شده‌اند که به پورت HDMI هر نمایشگری متصل شده و سیستم‌عامل اندروید را به آن اضافه می‌کنند، این بدین معناست که تلویزیون فعالی شما یا تلویزیونی غیر هوشمندی که در آینده تهیه خواهید کرد به راحتی و با ابزاری که حدود 50 دلار قیمت دارد به تلویزیون هوشمند تبدیل می‌شود. پس اگر تلویزیون هوشمند مورد نظر شما با هم رده غیر هوشمندش تفاوت قیمت قابل ملاحظه‌ای دارد، دور آن را خط بکشید!

2. به طراحی فکر کنید اما خیلی به آن بها ندهید

طی سال‌های اخیر تولیدکنندگان تلویزیون به سه عنصر مهم در طراحی توجه ویژه داشته‌اند، پنل باریک‌تر، حاشیه نمایشگر کوچک‌تر و صفحه نمایش بزرگ‎‌تر. تلویزیون‌ها روز به روز باریک‌تر شده و شکل پایه‌های آنها نیز متفاوت شده است. اما وقتی تلویزیون بیش از حد باریک شود، آن وقت فضای کافی برای دیگر قطعات باقی نمی‌ماند به عنوان مثال تقریبا تمام تلویزیون‌های بسیار باریک دنیا فاقد اسپیکر با صدای خروجی مناسب هستند و کاربر می‌بایست یک سینمای خانگی جداگانه نیز به همراه تلویزیون خود خریداری کند تا صدای مناسبی را تجربه کند. در نهایت شکل ظاهر و زیبایی تلویزیون اهمیت دارد اما آنچه از همه چیز مهم‌تر است، کیفیت تصویر تلویزیون است. پس اولویت اول خود را به کیفیت تصویر اختصاص دهید.

3. تقریبا تمام مشخصات فنی را فراموش کنید

همه تولیدکنندگان تلویزیون در کاتالوگ‌های تبلیغاتی، مشخصات فنی بسیاری را ذکر می‌کنند که بیشتر به کتاب‌های علمی تخیلی شبیه هستند. پیش از این در مقالات مختلفی به شکل مفصل به توضیح اصطلاحات اشتباه و اعداد و ارقام دروغین منتشر شده توسط تولید کنندگان، اما بصورت خلاصه باید بدانید که کنتراست تصویر، رفرش ریت و زمان پاسخ گویی همگی دروغ هستند و تولیدکنندگان از طرق مختلف این اعداد را به شکل غیرواقعی اعلام می‌کنند.

قبل از انتخاب و خرید هر تلویزیون، از نزدیک کیفیت تصویر آن را در شرایط مختلف مشاهده نموده و آن را با دیگر تلویزیون‌ها مقایسه کنید. به عنوان مثال اگر با زاویه به تلویزیون نگاه کنید به راحتی می‌توانید متوجه محدودیت یا عدم محدودیت زاویه دید تلویزیون شوید. توجه داشته باشید که اکثر تلویزیون‌ها زاویه دید افقی مناسبی دارند، پس سعی کنید زاوید دید عمودی را نیاز از پایین و بالای تلویزیون بررسی کنید

4. درگاه‌های ورودی و خروجی: تنها HDMI اهمیت دارد


مروزه تلویزیون‌ها به درگاه‌های مختلف و متنوعی تجهیز شده و روانه بازار می‌شوند، اما تنها درگاه‌‌ای که شما به آن نیاز خواهید داشت، HDMI است. تمام ابزارهای خارجی مانند پخش کننده‌ها، ست‌آپ باکس‌ها و غیره همگی از HDMI پشتیبانی می‌کنند. اگر قصد دارید چندین ابزار را به تلویزیون متصل کنید، به عنوان مثال تمایل دارید تا ایکس باکس، پخش کننده HD، گوگل تی وی و غیره را به یک تلویزیون متصل کنید سعی کنید، به دنبال تلویزیونی باشید که دارای چندین ورودی HDMI باشد.

5. پلاسما را فراموش نکنید

پلاسماها تقریبا به زیاد شدن تلویزیون‌های LCD از بازار محو شدند، که واقعا تاسف انگیز است. پلاسماها از بسیاری از جهت کیفیت تصویر بهتری نسبت به LCDها دارند، تنها تلویزیون‌های گران قیمت LCD از نظر کیفیت تصویر قادر به رقابت با پلاسماها هستند. پلاسماها قیمت ارزان‌تری نسبت به LCDها دارند و کیفیت تصویر آنها نیز در اکثر شرایط بهتر از آنها است، پس بهتر است در هنگام خرید این تلویزیون‌ها را نیز به لیست مقایسه خود اضافه کنید.

 

6. کنترل از راه دورهای لمسی را فراموش کنید، تلفن و تبلت‌ها همان کار را انجام می‌دهند

برخی از تلویزیون‌های گران قیمت امروزی به همراه یک کنترل از راه دور شبیه به تلفن هوشمند ارائه می‌شوند که کار کردن با رابط کاربری بخش هوشمند تلویزیون را ساده‌تر می‌کند. در برخی از شرایط اختلاف قیمت این تلویزیون‌ها با هم رده‌های بدون ریموت کنترل لمسی آنها بسیار زیاد است. از آنجایی که کار خاصی نمی‌توان با این کنترل از راه‌دورها انجام داد، بهتر است که دور آنها را خط بکشید. امروزه کنترل از راه دورهای جامعی مثل Logitech Harmony وارد بازار شده است که کنترل تمام ابزارهای شما را در دست گرفته و صفحه لمسی نیز دارد. علاوه بر این امکان کنترل برخی از تلویزیون‌های سامسونگ و سونی از طریق تبلت‌های گلکسی و اکسپریا وجود دارد، و تنها با نصب یک نرم‌افزار می‌توانید تلویزیون خود را کنترل کنید.

7. گیرنده دیجیتال بخرید

اگر تلویزیون HDTV جدید تهیه کردید برای آنکه از کیفیت تصویر برنامه‌های تلویزیونی لذت ببرید باید بدنبال یک گیرنده دیجیتال باشید، چون کیفیت تصویر سیگنال‌های آنالوگ در تلویزیون‌های HDTV بسیار پایین و غیر قابل تحمل است.

8. صدا را فراموش نکنید

تلویزیون‌های HDTV به دلیل باریکی و ضخامت کم آنها فاقد بلندگو‌های با کیفیت هستند، پس اگر تمایل دارید تا در تلویزیون خود به تماشای فیلم‌های سینمایی یا برنامه‌های ورزشی بنشینید، حتما به یک سینمای خانگی نیاز خواهید داشت. اگر یک سینمای خانگی دالبی تهیه کنید و اسپیکرها را درست در اطراف مکان نشستن خود قرار دهید، لذت غیرقابل وصفی از فیلم‌های دالبی را تجربه خواهید کرد.

9. کدام نوع از LED بهتر است؟

نمایشگرهای LED در واقع نوعی از LCDها هستند که نور پس زمینه پنل به جای لامپ‌های فلورسنت توسط LEDها تامین می‌شود. LED ها در انواع و اقسام مختلف روانه بازار شده‌اند، بهترین نوع آنها، تمام LED با قابلیت کنترل موضوعی تاریکی (Local Dimming) است.

10. کدام نوع از سه بعدی بهتر است؟

با پیشرفت تکنولوژی قیمت تلویزیون‌های سه بعدی نیز کاهش یافته و محتوای سه بعدی نیز بیشتر شده است. اگر تمایل به خرید تلویزیون سه بعدی دارید باید بدانید که پخش تصاویر سه بعدی از طریق سه فناوری مختلف قابل انجام است. . در حال حاضر دو فناوری پسیو (Passive 3D) و اکتیو (Active 3D) در تلویزیون‌های سه بعدی بازار رایج هستند. که هر کدام برتری‌هایی نسبت به دیگری دارند، تنها شرکتی که در بازار داخل کشور از فناوری پسیو بهره می‌برد، ال جی است. در این فناوری عینک‌ها ارزان قیمت، سبک و بدون نیاز به باتری هستند ولی در عوض رزولوشن تصویر سه بعدی پسیو پایین‌تر از سه بعدی در اکتیو است، اما در فناوری‌ اکتیو شما با عینک سنگین‌تر، لرزش در تصویر و افت روشنایی تصویر مواجه خواهید شد. در نهایت هر دو فناوری سه بعدی فعلی مزایا و معایب خود را دارند، اما اگر اولیت شما در کیفیت تصویر بالا در حالت دو بعدی است بهتر است به دنبال خرید یک تلویزیون 3 بعدی از نوع اکتیو باشید، چون به دلیل لایه‌های اضافی در تلویزیون‌های سه بعدی پسیو، کیفیت تصویر دو بعدی کمی نسبت به تلویزیون‌های معمولی پایین‌تر است. از طرفی اگر تمایل دارید تا فیلم‌های سه بعدی زیادی آن هم به همراه دوستان و اعضاء خانواده خود تماشا کنید، بهتر است به یک تلویزیون سه بعدی پسیو انتخاب کنید، چون قیمت عینک‌های این نوع از تلویزیون‌ها بسیار پایین تر از تلویزیون‌های اکتیو است و تجربه سه بعدی در این دو فناوری تقریبا نزدیک به هم است.


جهت تعمیر تلویزیون هوشمند خود انواع برند های سامسونگ، ال جی، سونی، پاناسونیک ، تی سی ال و غیره با شماره زیر تماس حاصل فرمایید:
تعمیرگاه مرکزی آماده ارائه خدمات به شما می باشد
شماره تماس : 09140115002
همچنین میتوانید از طریق واتساپ و تلگرام با ما در ارتباط باشید.

مشکل عدم شناسایی هارد اکسترنال در تلویزیون
,

چرا تلویزیون هارد اکسترنال را نمی شناسد؟

عدم شناسایی هارد اکسترنال در تلویزیون یکی از مشکلاتی است که ممکن است هر کاربری با آن روبه رو شود. در دنیای امروز که استفاده از سی دی ها و دی وی دی ها رو به کاهش است، انواع هارد ها از جمله هارد اکسترنال توانسته است جایگرین خوبی برای سی دی ها و دی وی دی ها باشد. معمولا کاربرانی که از هارد اکسترنال استفاده می کنند، آرشیوی از فیلم ها و موسیقی ها یا برنامه های آموزشی گوناگون دارند و هر لحظه که بخواهند آنها را از طریق پورت USB پلی می کنند. با مواجه شدن با مشکلات اتصال و شناسایی هارد، سوالات بسیاری در ذهن کاربر ایجاد می شود که معمولا به تنهایی نمی تواند پاسخی برای آنها بیابد. اتصال هارد اکسترنال به تلویزیون مزایای بسیاری دارد. با عدم شناسایی هارد اکسترنال در تلویزیون کاربر به دنبال راه حل می گردد تا این مشکل را سریع حل کند. در ادامه سعی می کنیم به این راه حل ها اشاره کنیم، با سیما تعمیر همراه شوید…

نتیجه تصویری برای ‪external hdd for tv‬‏

نکته مهم در بررسی این مشکل:

اگر با مشکل عدم شناسایی هارد اکسترنال در تلویزیون روبه رو هستید، لازم است قبل از اقدامی، به موارد زیر توجه کنید:

 

  • آیا تلویزیون شما از قابلیت اتصال فلش و هارد اکسترنال پشتیبانی می کند یا نه. شما می توانید با مراجعه به دفترچه راهنمای تلویزیون از این موضوع اطمینان حاصل کنید.
  • ضبط HDD در برخی مواقع از طریق حافظه ۳٫۰ USB یا USB SSD نمی تواند انجام شود.
  • تعدادی از هارد ها دارای قابلیت رمزگذاری هستند. اگر این قابلیت را در کامپیوتر فعال کرده باشید، امکان پخش و دسترسی به فایل ها در تلویزیون وجود نخواهد داشت. این قابلیت را باید ابتدا در کامپیوتر غیرفعال کنید.
  • اگر ویژگی YouView شما فعال باشد، ویژگی های Satellite و HDD REC در دسترس نخواهد بود

MBR هارد را تغییر دهید:

برای حل مشکل عدم شناسایی هارد اکسترنال در تلویزیون، MBR هارد را تغییر دهید. MBR هارد خود را از حالت GPT به Basic تبدیل کنید، زیرا GPT توسط وسایلی نظیر تلویزیون و رسیور پشتیبانی نمی شود و در نتیجه دسترسی به اطلاعات هارد غیر ممکن می شود.

 

به فرمت استاندارد FAT32 توجه کنید:

برای حل مشکل عدم شناسایی هارد اکسترنال در تلویزیون، به فرمت استاندارد FAT32 توجه کنید. برای شناخته شدن هارد در تی وی، باید حافظه هارد اکسترنال از فرمت استاندارد FAT32 پیروی کند. برای اطلاع از این موضوع لازم است هارد را از طریق کامپیوتر بررسی کنید.

اگر فرمت آرایش فایل حافظه NTFS باشد، روبه رو شدن با پیغام not recognized  طبیعی است. برای تغییر فرمت هارد اکسترنال ابتدا اطلاعات خود را در جایی مناسب کپی کنید. سپس بر روی درایور مربوط به حافظه هارددیسک اکسترنال مورد نظر راست کلیک کرده و گزینه Format را انتخاب کنید. سپس در پنجره باز شده در منوی کرکره ای File System گزینه FAT32 را انتخاب کنید و مراحل تایید را دنبال کنید. پس از چند دقیقه و با توجه به ظرفیت حافظه هارد، مراحل تبدیل فرمت انجام می شود. پس از اتمام کار اطلاعات را دوباره روی هارد اکسترنال بریزید.

تصویر مرتبط

پورت مناسب:

مناسب نبودن پورت هم می تواند منجر به عدم شناسایی هارد اکسترنال در تلویزیون شود. دقت کنید که هارد را به پورت مناسب متصل کرده باشید؛ در غیر این صورت هارد توسط تلویزیون شناسایی نمی شود. اگر تلویزیون بیش از یک پورت USB دارد، هارد اکسترنال را به پورت USB که با برچسب HDD REC علامت گذاری شده است، متصل کنید.

تصویر مرتبط

علل خاموش شدن ناگهانی تلویزیون
, ,

خاموش شدن ناگهانی تلویزیون

Image result for off tv

با وجود تلاش‌های بی‌وقفه شرکت‌های عرضه کننده تلویزیون، در استفاده از جدیدترین فناوری‌های صدا و تصویر، کاربران این محصولات، همچنان شاهد مشکلاتی در تلویزیون های مورد استفاده خود هستند. یکی از مشکلات نه چندان شایع مشاهده شده در تلویزیونهای امروزی، مشکل خاموش شدن ناگهانی است. با بروز این اشکال، کاربر به ناگاه و بی‌آنکه دکمه پاور را فشرده باشد، شاهد خاموش شدن ناگهانی تلویزیون خواهد بود. بررسی‌های انجام شده توسط کارشناسان مرکز تعمیرات تلویزیون، نشان داده که عوامل مختلفی می‌تواند منجر به این شود که تلویزیون بدون دخالت کاربر و به صورت خود به خود خاموش شود. اطلاع از این دلایل می‌تواند نگرانی ناشی از بروز چنین مشکلی را کاهش داده و کاربران را جهت تعمیر تلویزیون یاری نماید.

در ادامه با سیما تعمیر همراه باشید…

 

علل خاموش شدن ناگهانی تلویزیون:

عوامل مختلفی می‌توانند در خاموش شدن ناگهانی و خودبخودی تلویزیون دخیل باشند. بررسی‌ها نشان داده که این علل تا حد زیادی بستگی به نوع، مدل و برند تلویزیون دارند. در بخش زیر به برخی از شایع‌ترین علل خاموش شدن ناگهانی تلویزیون اشاره شده است:

  • خرابی مین برد تلویزیون:

یکی از اشکالات موجود در تلویزیون ها که سبب خاموش شدن ناگهانی تلویزیون می‌گردد، خرابی مین برد است. خرابی مین برد معمولاً به این صورت خود را نشان می‌دهد که تلویزیون هنگام کارکردن خاموش می شود و وقتی دوباره دکمه پاور فشار داده می‌شود، چراغ جلوی تلویزیون شروع به چشمک زدن می‌کند اما تلویزیون روشن نمی شود.

  • فرسودگی قطعات مین برد:

مورد دیگری که سبب خاموش شدن خودبخودی تلویزیون می‌گردد، فرسودگی قطعات مین برد است. این اشکال غالباً به دلیل روشن‌ ماندن های طولانی مدت تلویزیون اتفاق می‌افتد. از این رو توصیه می‌شود در صورت عدم استفاده از تلویزیون، برق تلویزیون کاملا قطع شود (این کار سبب افزایش عمر مفید دستگاه و پیشگیری از خرابی مین برد می‌گردد)

  • استفاده از کابل HDMI نامرغوب:

یکی دیگر از عوامل خاموش شدن ناگهانی تلویزیون، استفاده از کابل نامرغوب HDMI است. استفاده از کابلهای نامرغوب و فیک جهت اتصال سایر دیوایس‌ها به تلویزیون، سبب اتصالی دستگاه و خرابی آن خواهد شد. بنابراین توصیه می‌شود جهت وصل کردن دستگاه‌های دیگر به تلویزیون خود صرفاً از کابل ارائه شده همراه خود دستگاه استفاده کنید.

  • فلش مموری ویروسی:

مورد دیگری که قابلیت خاموش کردن ناگهانی تلویزیون را دارد، وصل کردن یک فلش مموری ویروسی به تلویزیون است. این کار، گاه منجر به انتقال ویروس‌ها به تلویزیون های هوشمند شده و برنامه های اصلی تلویزیون را از کار می‌اندازند.

  • خرابی آی سی برد پاور:

یکی دیگر از مواردی که باعث خاموش شدن ناگهانی تلویزیون می شود خرابی ic برد پاور تلویزیون است. در صورتی که بررسی ها نشان دهد که اشکال پیش آمده ناشی از خرابی آی سی است می‌بایست این قطعه از تلویزیون تعویض شود. جهت پیشگیری از خرابی مجدد توصیه می‌شود خازن های اطراف IC نیز تعویض شود.

  • نوسانات برق:

خاموش شدن ناگهانی تلویزیون می‌تواند به دلیل نوسانات ایجاد شده در برق و خرابی پاور نیز اتفاق بیفتد. تلویزیون های جدید به دلیل اینکه با ولتاژ بسیار پایین کار می کنند، غالباً با نوسانات برق دچار خرابی می‌گردند. بنابراین توصیه می‌شود که از اتصال مستقیم دوشاخه تلویزیون به پریز برق خودداری کنید و در این میان از محافظ‌های برق استفاده کنید.

 

رفع مشکل خاموش شدن ناگهانی تلویزیون:

ام نخست در رفع مشکل خاموش شدن تلویزیون، شناسایی علت بروز این اشکال است. پس از تشخیص این مسئله که اشکال پیش آمده به چه دلیل اتفاق افتاده، می‌توان اقدامات مورد نیاز جهت تعمیر تلویزیون را آغاز کرد. برای مثال در صورتی که اشکال خاموش شدن ناگهانی تلویزیون ناشی از خرابی مین برد باشد، می‌بایست جهت تعمیر و یا تعویض این قطعه اقدام نمود. خرابیCpu  مورد دیگری است که ممکن است سبب بروز چنین اشکالی گردد. در صورت خرابی یا سوختگی سی پی یو، نیاز است تا این قطعه نیز تعویض گردد. (نکته: معمولاً تعویض سی پی یو به تنهایی امکان پذیر نیست و در این شرایط باید کل مین برد تعویض گردد). در هر حال تشخیص روش تعمیر یک تلویزیون با مشکل خاموش شدن ناگهانی تلویزیون صرفاً پس از بررسی دستگاه و  شناسایی علل اشکال پیش آمده مشخص می‌گردد.

 

 

“در صورت خرابی قطعه متخصصان شرکت سیما تعمیر تبریز در خدمت شما هستند…”

 

آشنایی با انواع مختلف سیستم پخش تلویزیونی و ویدیویی

آشنایی با انواع مختلف سیستم پخش ویدیو

در قرن حاضر با رشد سریع تکنولوژی در جهان و ایران همواره ابهامات زیادی در مورد تکنولوژی های نوظهور برای عموم مردم بوجود می آید. نمونه ای از این موارد در مورد سیستم پخش ویدئو می باشد که بدلیل تنوع بالا استفاده کنندگان اغلب این سوال را دارند که تفاوت این سیستم ها در چیست؟ در این مطلب سعی در توضیح و رفع ابهامات شما خوانندگان عزیز در این زمینه را داریم. با سیما تعمیر همراه باشید…

 

Related image

سیستم پخش ویدئو آنالوگ

سیستم پخش ویدئو آنالوگ سیستمی است که تصاویر تلویزیونی و اطلاعات مربوط به صدای آن را به صورت رمز در می‌آورد، و آن را به صورت امواج آنالوگ انتقال می‌دهد. از زمان اختراع تلویزیون در دهه 1920 میلادی تا زمان پیدایش تلویزیون دیجیتال و تلویزیون صفحه تخت در دهه ۱۹۹۰، تمام تلویزیون‌ها بر اساس سیستم فرستنده و گیرنده آنالوگ کار می‌کردند که در آنها تصویر بر لامپ اشعه کاتد نمایش داده می‌شد و امواج بر روی دو باند VHF و UHF ارسال می شد.

انواع مختلف رمزنگاری سیستم پخش ویدئو آنالوگ

فرستنده های پخش تلویزیون آنالوگ از استانداردهای مختلفی برای رمزنگاری تصاویر ارسالی استفاده می کنند. یکی از دلایل اصلی استفاده از این استانداردها جلوگیری از تداخل امواج فرستنده های کشورهای مختلف با یکدیگر می باشد. همکنون سه استاندارد مختلف برای رمزگذاری تصاویر استفاده می شود که عبارتند از:

پال (PAL: Phase Alternating Line):

پال مخفف «خط فاز متناوب» (به انگلیسی: Phase Alternating Line) نوعی سیستم رمزگذاری رنگی برای تلویزیون‌های آنالوگ است که امروزه پر استفاده ترین سیستم تلویزیون آنالوگ در کشورهای مختلف دنیا می باشد و بیشتر کشورهای جهان برای سامانه‌های فرستنده تلویزیونی خود از این سیستم بهره می‌برند.

هر نوع تصویر متحرک در سیستم پال از عبور ۲۵ فریم ثابت در ثانیه تشکیل می شود و هر فریم از 625 خط اسکن مستقل تشکیل شده است. البته در فرمت های ویدئویی مختلف تفکیک پذیری (Resolution) ویدئو ها در استاندارد پال متفاوت است بطوری که رزولوشن هر فریم در ویدئوهایی با فرمت وی سی دی (VCD) در سیستم پال ۳۵۲ در ۲۸۸ پیکسل می باشد یعنی عرض تصویر از ۳۵۲ و طول تصویر از ۲۸۸ پیکسل تشکیل شده است. و هر فریم در دی وی دی (DVD) که بر مبنای سیستم پال تهیه می شوند دارای کیفیت ۷۲۰ در ۵۷۶ پیکسل است.

ان‌تی‌اس‌سی (NTSC: National Television System Committee):

ان تی اس سی،(مخفف کمیته سامانه تلویزیون ملی)، سامانه رمزنگاری تلویزیون آنالوگ است که در ایالات متحده، کانادا، ژاپن، مکزیک، فیلیپین، کره جنوبی،تایوان و تعدادی دیگر از کشورها از آن استفاده می‌شود. ان‌تی‌اس‌سی بیشترین استفاده را در امریکای شمالی و ژاپن دارد. این استاندارد از (Aspect ratio) نسبت درازا به پهنای ۴:۳ برای اندازه صفحه تصویر استفاده می‌کند و  و تعداد فریم‌ها در ثانیه ۳۰ فریم است.

هر فریم از ویدئوهای وی سی دی که بر مبنای سیستم اِن تی اس سی تهیه می شوند دارای رزولوشن ۳۵۲ در ۲۴۰ پیکسل است. یعنی عرض تصویر از ۳۵۲ و طول تصویر از ۲۴۰ نقطه تشکیل می شود. و هر فریم از ویدئوهای دی وی دی که مطابق با استاندارد ان تی اس سی تهیه می شوند دارای تفکیک پذیری ۷۲۰ در ۴۸۰ پیکسل می باشند.

تصویر متحرک در سیستم اِن تی اس سی از عبور ۳۰ فریم ثابت در ثانیه تشکیل می شود و هر فریم تصویر از ۵۲۵ خط اسکن مجزا تشکیل شده‌است.

ان‌تی‌اس‌سی از سیستم اسکن یک خط در میان پیروی می‌کند و هر فریم به دو فیلد با ۲۶۲٫۵ lines/field تقسیم می‌شود. بنابراین فرکانس حرکت افقی lines/sec ۵۲۵×۲۹٫۹۷ ≈ ۱۵، ۷۳۴ است که هر کدام از خط‌ها در ۱/۱۵٫۷۳۴ × ۱۰۳ sec ≈ ۶۳٫۶μsec اسکن می‌شود.

زمان جابجایی افقی ۱۰٫۹ μsec زمان می‌گیرد که این سطح ۵۲٫۷ μsec برای سیگنال خط فعال هنگامیکه اطلاعات تصویر نمایش داده می‌شود می‌باشد.

ویژگی‌ها:

  • نرخ قاب ۹۵/۵۹ هرتز
  • تعداد خطوط در قاب ۵۲۵
  • استفاده از اصل مبنا(مختصات رنگ / روشنایی)
  • استفاده از ۳۰ فریم در ثانیه

سکام (SECAME: Sequential Color with Memory):

سکام، (به فرانسوی Séquentiel couleur à mémoire به معنای رنگ متوالی همراه با حافظه) سامانه تلویزیون رنگی آنالوگ است که اولین بار در فرانسه ابداع شد. این سامانه را تیمی به سرپرستی هنری دو فرانس که در شرکت تلویزیونی فرانسه که بعدها توسط تامسون خریداری شد، ابداع کردند. این سامانه از جهت تاریخی اولین سامانه رنگی استاندارد اروپایی به شمار می‌رود.

خصوصیات سکام تا حد زیادی به پال نزدیک است و تنها در زمینه نمایش رنگ با پال تفاوت جدی دارد. رنگ در سیستم سکام دارای کیفیت مناسبی نیست.

استاندارد پخش تلویزیونی آنالوگ مورد استفاده در ایران

در زمینه سیستم های تصویری خوب است این را بدانید که در ایران میکس و تولید محصولات سمعی و بصری بر مبنای سیستم پال انجام می گیرد.

Image result for pal & ntsc

 

 

سیستم پخش ویدئو دیجیتال (DVB) :

Image result for digital video broadcasting

پخش ویدیوی دیجیتالی-زمینی به انگلیسی:DVB-T یا Digital Video Broadcasting – Terrestrial سیستم پخش ویدئوی دیجیتالی استاندارد کنسرسیوم اروپایی برای پخش تلویزیون دیجیتالی (DTV: Digital Television) به روش زمینی است که اولین بار در سال ۱۹۹۷ در بریتانیا مورد استفاده قرار گرفت. پخش زمینی روشی است که در آن برای ارسال تصاویر نیازی به تجهیزات هوایی و ماهواره نیست و امواج ارسالی توسط فرستنده با آنتن های هوایی که روی پشت بام ها نصب میشوند قابل دریافت هستند.

در استاندارد DVB-T ابتدا صوت و تصویر دیجیتایز شده (تبدیل به صفر و یک می شود) وسپس مورد فشرده سازی قرار می گیرند تا از حجم داده‌ها کاسته شود. سپس اطلاعات حاصله از صدا و تصویر به صورت بسته هایی در لابلای یکدیگر قرار گرفته و جریان داده ارسالی را تشکیل میدهند. برای حفاظت از این جریان داده در مقابل خطاهای احتمالی در کانال انتقال، مقداری اطلاعات تصحیح خطا بدان افزوده شده و بروش مدولاسیون چند حاملی COFDM ارسال می شوند.

این سیستم که توسط موسسه ETSI استاندارد شده است امروزه در بسیاری از کشورها از جمله ایران به عنوان سیستم پخش تلویزیونی انتخاب شده است.

 

مزایای سیستم پخش دیجیتال به آنالوگ:

Image result for analogue vs digital signal

از مزایای بسیار استاندارد DVB-T نسبت به سیستم پخش تلویزیونی زمینی آنالوگ می توان به قابلیت دریافت تصاویر تلویزیونی در هنگام تحرک گیرنده (مجهز به Doppler Corrector) اشاره نمود. همچنین در تلویزیون آنالوگ برای پخش یک برنامه تلویزیونی SD نیاز به پهنای باند فرکانسی معادل 8MHz میباشد. جالب توجه است که در صورت استفاده از کدینگ H.264 برای فشرده سازی تصاویر میتوان تا 8 برنامه تلویزیونی SD را در همان پهنای باند 8MHz ارسال نمود. لذا میتوان تعداد حداکثر برنامه‌های تلویزیونی قابل ارسال در باندهای UHF و VHF را به میزان قابل توجهی افزایش داد.

به منظور دریافت تصاویر ارسال شده به روش دیجیتال توسط تلویزیون‌های آنالوگ مرسوم از دستگاهی بنام جعبه تطبیق (Set Top Box) استفاده میشود.

استاندارد متعاقب DVB-T که انعطاف بیشتری جهت پخش تصاویر با وضوح بالا HD را فراهم می آورد تحت عنوان DVB-T2 شناخته میشود.

 

انتقال از تلویزیون آنالوگ به دیجیتال:

طبق تفاهماتي كه در طي چندين سال گذشته انجام شده تمامي فرستنده هاي آنالوگ تا سال 2015 خاموش شوند و پلان فركانسي آنالوگ بعد از سال 2015 ديگر اعتباري ندارد. کشورهای زیادی در سطح جهان روند مهاجرت از سیستم پخش آنالوگ به سیستم پخش دیجیتال DVB-T و انواع دیگر آن را شروع کرده اند. از سال 2006 این روند از کشور لوکزامبورگ شروع شده است. هلند دومین کشوری بود که در همان سال عملیات جایگزینی را انجام داد. جدول زیر سال پایان مهاجرت برخی کشورها از سیستم پخش آنالوگ به دیجیتال را نمایش می دهد:

 

سال اتمام کشورها
2006 لوکزامبورگ به عنوان اولین کشور، هلند دومین کشور
2007 فنلاند، آندورا، سوئد و سوئیس
2008 منطقه آلمانی زبان فلاندر در بلژیک و آلمان
2009 ایلات متحده آمریکا، مناطق جنوبی کانادا، جزیره من، نروژ و دانمارک
2010 منطقه فرانسوی زبان والونیا در بلژیک، اسپانیا، ولز، لتونی، استونی، سن مارینو، اسلوونی و جزایر مانش، جزیره جرزی و کروواسی
2011 ژاپن (بغیر از میوگی، ایواته و فوکوشیما)، اتریش، موناکو، قبرس، مالت و فرانسه
2012 کشورهای عربی، جمهوری چک، تایوان، پرتغال، استانهای باقی مانده ژاپن، ایتالیا، کانادا، بریتانیا، جمهوری ایرلند،لیتوانی، جزایر موریس، اسلواکی، جبل الطارق، رومانی و کره جنوبی
2013 مقدونیه، لهستان، مجارستان، استرالیا، نیوزیلند و سنگاپور
2014 ایران، ویتنام و نامیبیا
2015 آلبانی، آذربایجان، برونئی، ترکیه، آفریقای جنوبی، صربستان، مونتنگرو، کزوو، کنیا، هند، ایسلند، گرجستان و کامبوج

 

 انواع مختلف استاندارد DVB:

سخه های مختلفی از استاندارد DVB ارائه شده است که مهمترین آنها عبارتند از:

DVB-T2

این استاندارد معروف ترین استاندارد DVB بوده و شرح دهنده سیستم پخش ویدئوی دیجیتال به روش زمینی می باشد. در نسخه یک این استاندارد امکان بهره مندی از کیفیت با وضوح بالا یعنی HD فراهم نبود که در این نسخه 2 این مشکل حل شده است. همکنون بیش از 120 کشور دنیا منجمله ایران در حال بهره بردن از این استاندارد در سیستم های پخش تلویزیونی خود هستند.

DVB-C2

این استاندارد مختص سیستم های پخش ویدئو دیجیتال بوسیله رسانه کابلی می باشد. تلویزیون های کابلی از این استاندارد بهره می برند. این تلویزیون ها بیشتر در امریکا و اروپا رواج داشته و مخاطبین خاص خود را دارند.

DVB-S2

این استاندارد مختص سیستم های پخش ویدئو دیجیتال بوسیله ماهواره می باشد. شبکه های ماهواره ای از این استاندارد برای ارسال و پخش ویدئو بهره می برند.

DVB-RCS2

این استاندارد مختص انتقال اطلاعات بوسیله ماهواره بصورت دو طرفه با امکان ارسال و دریافت می باشد. DVB-RCS و DVB-RCS2 استانداردهای فنی ETSI هستند که توسط پروژه DVB طراحی شده اند و مشخصات کامل رابط هوایی دو طرفه ماهواره ای باند پهن سیستم VSAT (ترمینال دیافراگم بسیار کوچک) را تعریف می کنند. تجهیزات کم هزینه VSAT می توانند بصورت بسیار پویا، اختصاص ظرفیت انتقال بر اساس تقاضا را به طیف گسترده ای از کاربران فراهم کنند. DVB-RCS2 بدون نیاز به هر گونه زیرساخت و تجهیزات محلی زمینی، به کاربران یک اتصال اینترنت باند پهن را ارائه می کند.

با توجه به خصوصیات اتصال ماهواره ای و دیگر پارامترهای طراحی سیستم، در یک پیاده سازی، یک پایانه می تواند اطلاعات را با سرعت چند ده مگابیت بر ثانیه دانلود، و تا 10 مگابیت بر ثانیه یا بیشترآپلود نماید.

DVB-3DTV

این استاندارد جدید مختص سیستم های پخش ویدئوهای سه بعدی می باشد. تولیدکنندگان محتوای 3 بعدی می توانند با استفاده از این استاندارد نسبت به برپاسازی تجهیزات ارسال ویدئوهای 3 بعدی اقدام کنند. البته این سیستم بدلیل عدم اقبال عمومی به ویدئوهای 3 بعدی و کم بودن تلویزیون های سازگار با این ویدئوها زیاد مورد توجه قرار نگرفته است و شبکه های معروف پخش تلویزیونی مثل HBO, AMC و … هنوز به آن علاقه ای نشان نداده اند.

DVB-H

این استاندارد مختص سیستم های پخش ویدئو بر روی دستگاه های قابل حمل مثل تلفن های هوشمند و …می باشد. نسل جدید این استاندارد به نام DVB-NGH – Next Generation Handheld در سال 2015 ارائه شده است. ایران نیز در سال 2008 پخش ده شبکه را با این استاندارد در سطح شهر تهران آغاز کرد که وضعیت آن همکنون نامعلوم است. متاسفانه به دلیل کم بودن دستگاه های سازگار با این استاندارد اقبال عمومی به آن زیاد نبوده است.

برخی از مهمترین استانداردهای پخش DVB

 مشاهده لیست کامل استانداردهای DVB در وب سایت www.DVB.org

تلویزیون دیجیتال DTV و ابهام زدایی در مورد HDTV و DTV

قبل از شروع توضیحات بهتر است بدانید که گروه زیادی از مردم فرق دو عبارت DTV و HDTV را هنوز بدرستی نمی دانند. در اصل DTV شبیه HDTV نیست، DTV معرف تلویزیون دیجیتالی که از استاندارد پخش DVB-T استفاده می کند بوده و HDTV معرف عبارت high-definition television به معنای تلویزیون با وضوح بالاست که نوعی از انواع مختلف کیفیت های تلویزیون دیجیتال یعنی DTV می باشد. DTV دارای کیفیت های پخش متفاوتی است که یکی از آنها HDTV است. همکنون 3 دسته اصلی برای کیفیت DTV تعریف شده اند که در زیر بر اساس کیفیت ذکر شده اند:

تلویزیون با وضوح استاندارد (SDTV — Standard Definition Television):

پر استفاده ترین سطح کیفیت تصویر در هر دو سیستم پخش آنالوگ و دیجیتال می باشد. بطوری که تمامی ایستگاه های پخش تلویزیون آنالوگ برنامه های خود را با این کیفیت پخش می کنند. در حقیقت بسیاری از کانالهای تلویزیونی در ابتدای راه دیجیتالی شدن درکنار پخش سیگنال های آنالوگ استاندارد، پخش سیگنال های SDTV دیجیتال را نیز شروع کرده اند. هرچند که بسیاری از سیگنال های آنالوگ امروزه دیگر پخش نمی شوند و اکثریت آنها از تاریخ 12 ژوئن 2009 خاموش شده اند.

تلویزیون با وضح ارتقاء یافته (EDTV — Enhanced Definition Television):

این قالب یکی از استانداردهای با عمر پایین بود که خیلی زود توسط HDTV از میدان خارج شد بطوری که حتی فرصت فراگیر شدن را پیدا نکرد. این استاندارد از SDTV کیفیت و تفکیک پذیری (resolution) بیشتری داشت.

تلویزیون با وضوح بالا (HDTV — High-Definition Television):

همکنون این استاندارد با کیفیت ترین سیستم پخش دیجیتالی را ارائه می کند و سیگنال های دیجیتالی مبتنی بر HDTV نتنها ویدیوی با وضوح بالا بلکه صدای با وضوح بالا و با جزئیات را منتقل می کنند. به همین دلیل بسیاری از شبکه های تلویزیونی از قابلیت صدای فراگیر دیجیتالی بهره مند بوده و شما می توانید این کیفیت خوب را با کمک سیگنال های هوایی دیجیتال مبتنی بر استاندارد HDTV دریافت کنید. البته این نکته قابل ذکر است که بدلیل هزینه بالاتر برپاسازی ایستگاه های پخش تلویزیونی DTV مبتنی بر کیفیت HDTV این کیفیت هنوز همه گیر نشده و بسیاری از شبکه های دیجیتال هنوز هم از سطح کیفی SDTV بهره مند هستند. مثل کشور خودمان که تا همکنون فقط یک شبکه به نام شبکه HD-test که برای پخش مسابقات والیبال لیگ جهانی راه اندازی شد از قابلیت پخش با کیفیت HDTV برخوردار است. البته زمزمه هایی برای ارتقاء سطح کیفی چند شبکه دیگر به HDTV مثل شبکه 3 وجود دارد که نمی توان زمان دقیقی برای آن پیش بینی کرد.

 

امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. موفق باشید.